Grimminge Leeft

Feedback van onze kermis vervangende acties

Beste dorpsgenoten

Wegens pech door corona…
In feite hoeft het niet herhaald te worden, maar corona heeft ons een hak gezet: geen kermis! Het heeft wel wat voeten in de aarde gehad om aangegane engagementen en bestellingen te annuleren. Gelukkig heeft iedereen dat – met onze dank – aanvaard.

naar alternatieve acties…
Het bestuur is op zoek gegaan naar enkele alternatieven, ons ervan bewust dat we niet de gewoonlijke opbrengst gingen realiseren. Onder het motto “alle baten helpen”, ons goede doel indachtig, organiseerden we een verkoop van mondmaskers, streekbieren en pulled pork., alsook een wandelzoektocht en een naar keuze wandel- of loopparcours.

toch afgesloten met enig succes!
Met de acties van deze corona-editie zijn we erin geslaagd een winst te maken van € 3.365,60. Ermee rekening houdend dat er voldoende reserve op de bankrekening staat, zullen we aan “Kom op tegen kanker”, “Cliniclowns” en “Kinderkakerfonds” telkens € 2.250 overmaken.

Maar wat doen in 2021?
Wat het volgend jaar wordt, is nog koffiedik kijken. We wachten op zijn minst januari af vooraleer we het organisatiecomité samenroepen, voor zover we dan al mogen. Het spreekt voor zich dat we tussendoor “het hart van elke Grimmingenaar warm willen houden” voor kankerpatiënten tijdens de komende herfst- en winter-maanden.

Daarom, meteen twee acties op het spoor gezet!

  • We organiseren een takeaway pompoensoepverkoop op 12 december.
  • Daarnaast starten we een campagne “tekenen van kinderen voor kinderen” met het doel de dag van kinderpatiënten op te vrolijken. We doen dat in samenwerking met “Cliniclowns”. Deze zal uit de inzendingen ook de 3 meest originele tekeningen uitkiezen; de laureaten ontvangen dan een eerder symbolische maar leuke prijs. Kortom, zet je kinderen aan het werk om iets te doen voor hun zieke leeftijdgenoten.

Toch nog een paar oproepen:

  • Wie wil helpen bij de soepbereiding en de verkoop, graag ASAP een seintje: Luc Govaert
  • Tijdens de komende wintermaanden zullen we nog mondmaskers moeten dragen. Weet dat er nog een kleine voorraad van “Grimminge Leeft mondmaskers” (zowel witte als zwarte) beschikbaar is. Er werd gekozen voor de herbruikbare maskers, die kunnen gewassen worden op 60°! Blijkens de ontvangen reacties is de kwaliteit zeer goed. Meer informatie hierover op onze flyer! Hou het veilig!!!

Met dank voor wie ons geholpen en gesteund heeft en voor de verwachten steun en hulp,

Het bestuur

Katrien, Annie, Yasmine, Laura, Jef en Luc

%d bloggers liken dit: